Hünkar Beğendi



Malzemeler

1 kg kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
125 gr tereyağı
Tuz, karabiber
4 domates
4 sivribiber

Beğendi için;
6 adet patlıcan
1 adet limon
100 gr tereyağı
2 fincan un
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
Tuz, karabiber

Yapılış

  • Patlıcanlar çatalla birkaç yerinden delinerek közlenir ve limonlu su içerisinde bekletilir.
  • İnce kıyım soğan tereyağında pembeleşene kadar kavrulup, et ilave ederek et suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
  • Salça, baharatlar ve yeterince su ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Patlıcanlar robottan geçirilir.
  • Beğendi için; tereyağında un kavrulup süt eklenerek kıvamı gelinceye kadar pişirilir.
  • Üzerine patlıcanlar, muskat rendesi, tuz ve karabiber eklenip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Servis tabağına önce beğendi alınıp üzerine et ilave edilir.
  • Etrafına közlenmiş veya kızartılmış biber ve domatesler dizilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder