Malzemeler
600 gr ıslatılıp haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 tutam zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz, karabiber, pul biber
Sosu için;
1 adet kuru soğan
1 su bardağı çekilmiş ceviz
100 gr tereyağı
Yeterince tuz, karabiber, nane, pul biber
Yapılış
- Nohudun 1 kase kadarı ayrılıp kalanı robottan geçirilerek püre yapılır.
- İnce kıyım soğan tereyağında pembeleşene kadar kavrulur, üzerine nohut püresi, zerdeçal, ayrılan nohut ve 7-8 su bardağı sıcak su eklenip kıvamı gelinceye dek pişirilir.
- Yeterince tuz eklenip ocaktan alınır.
- Sos için; ince kıyım soğan tereyağında pembeleşene kadar kavrulur, ceviz ilave edilip 1-2 dk daha kavrulur.
- Baharatlar eklenip ocaktan alındıktan sonra çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder