Nohut Çorbası




Malzemeler

600 gr ıslatılıp haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 tutam zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz, karabiber, pul biber

Sosu için;
1 adet kuru soğan
1 su bardağı çekilmiş ceviz
100 gr tereyağı
Yeterince tuz, karabiber, nane, pul biber

Yapılış

  • Nohudun 1 kase kadarı ayrılıp kalanı robottan geçirilerek püre yapılır.
  • İnce kıyım soğan tereyağında pembeleşene kadar kavrulur, üzerine nohut püresi, zerdeçal, ayrılan nohut ve 7-8 su bardağı sıcak su eklenip kıvamı gelinceye dek pişirilir.
  • Yeterince tuz eklenip ocaktan alınır.
  • Sos için; ince kıyım soğan tereyağında pembeleşene kadar kavrulur, ceviz ilave edilip 1-2 dk daha kavrulur.
  • Baharatlar eklenip ocaktan alındıktan sonra çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder