Narlı Sebze Salatası


Malzemeler

1/2 kg bürüksel lahanası
1/2 kg karnabahar
1/2 kg brokoli
2 adet havuç
1'er demet maydanoz, dereotu, nane
1 kutu konserve mısır

Sosu için;
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
Yeterince tuz, karabiber, pul biber
Zeytinyağı

Üzeri için;
1 su bardağı nar tanesi

Yapılış

  • Lahanalar 22 ye bölünüp, karnabahar ve brokoliler çiçek çiçek ayrılır.
  • Delikli bir süzgece yerleştirilen sebzeler içinde su olan bir tencerenin üzerine oturtularak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Yeşillikler yıkanıp ince kıyım doğranır, havuçlar rendelenir.
  • Pişen sebzeler soğuduktan sonra yeşillikler ve havuç ile karıştırılır.
  • Sos malzemesi bir kasede karıştırılıp sebzelere eklenerek harmanlanır.
  • Servis tabağına alınan salata nar taneleri ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder