Malzemeler
1/2 kg bürüksel lahanası
1/2 kg karnabahar
1/2 kg brokoli
2 adet havuç
1'er demet maydanoz, dereotu, nane
1 kutu konserve mısır
Sosu için;
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
Yeterince tuz, karabiber, pul biber
Zeytinyağı
Üzeri için;
1 su bardağı nar tanesi
Yapılış
- Lahanalar 22 ye bölünüp, karnabahar ve brokoliler çiçek çiçek ayrılır.
- Delikli bir süzgece yerleştirilen sebzeler içinde su olan bir tencerenin üzerine oturtularak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Yeşillikler yıkanıp ince kıyım doğranır, havuçlar rendelenir.
- Pişen sebzeler soğuduktan sonra yeşillikler ve havuç ile karıştırılır.
- Sos malzemesi bir kasede karıştırılıp sebzelere eklenerek harmanlanır.
- Servis tabağına alınan salata nar taneleri ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder