Malzemeler
6 adet yufka
Arası için
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
İçi için;
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Yapılış
- Bütün yufkalar üst üste dizilir, artı şeklinde dörde kesilir. Arası için sıvı malzemeler karıştırılır.
- Patates haşlanıp ezilir, kuru soğan ince doğranıp sıvıyağda sotelendikten sonra patates eklenir, karabiber ve tuz eklendikten sonra altı kapatılıp ince kıyım maydanoz ile harmanlanır.
- Her bir parça fırça yardımı ile sıvı karışımla ıslatılıp resimdeki gibi hazırlanıp iç harcı eklenir.
- Tüm yufkalar bittikten sonra yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder