Patatesli Mideye Böreği







Malzemeler

6 adet yufka

Arası için

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt

İçi için;
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Yapılış

  • Bütün yufkalar üst üste dizilir, artı şeklinde dörde kesilir. Arası için sıvı malzemeler karıştırılır.
  • Patates haşlanıp ezilir, kuru soğan ince doğranıp sıvıyağda sotelendikten sonra patates eklenir, karabiber ve tuz eklendikten sonra altı kapatılıp ince kıyım maydanoz ile harmanlanır.
  • Her bir parça fırça yardımı ile sıvı karışımla ıslatılıp resimdeki gibi hazırlanıp iç harcı eklenir.
  • Tüm yufkalar bittikten sonra yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder