Malzemeler
Kek için;
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su baradğı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
6 yemek kaşığı şeker
5 su bardağı soğuk süt
1,5 paket çiğ krema
Triliçe karamel için;
7 yemek kaşığı şeker
75 gr tereyağı
1,5 paket çiğ krema
1 paket vanilya
Yapılış
- Kek için şeker ve yumurta çırpılır, yağ ilave edilip çırpılır.
- İrmik, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip iyice karıştırılır.
- Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Şerbeti için şeker, süt ve krema mikser ile 10 dk çırpılır.
- Karamel için şeker bir tavaya alınıp karamelize olana kadar ısıtılır. Yağ ve krema eklenip hızlıca karıştırılarak ocaktan alınıp vanilya eklenip soğutulur.
- Fırından çıkan kek ılındıktan sonra şerbeti gezdirilir.
- İyice soğuduktan sonra karamelli sos gezdirilip dilimlenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder