Triliçe Tatlısı




 

 Malzemeler
 
Kek için;
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su baradğı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Şerbeti için;
6 yemek kaşığı şeker
5 su bardağı soğuk süt
1,5 paket çiğ krema
 
Triliçe karamel için;
7 yemek kaşığı şeker
75 gr tereyağı
1,5 paket çiğ krema
1 paket vanilya
 
Yapılış
 
  • Kek için şeker ve yumurta çırpılır, yağ ilave edilip çırpılır.
  • İrmik, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip iyice karıştırılır.
  • Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Şerbeti için şeker, süt ve krema mikser ile 10 dk çırpılır.
  • Karamel için şeker bir tavaya alınıp karamelize olana kadar ısıtılır. Yağ ve krema eklenip hızlıca karıştırılarak ocaktan alınıp vanilya eklenip soğutulur.
  • Fırından çıkan kek ılındıktan sonra şerbeti gezdirilir.
  • İyice soğuduktan sonra karamelli sos gezdirilip dilimlenerek servis yapılır.
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder