Malzemeler
1/2 kg mantar
Sos için;
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı soda
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yapılış
- Mantarlar iyice yıkandıktan sonra ince kıyım doğranır.
- Yumurta, soda, un ve yeterince tuz karıştırılıp boza kıvamına gelinceye kadar çırpılıp mantarlar eklenip karıştırılır.
- Tavada sıvıyağ kızdırılıp mantarlı karışımdan bir tatlı kaşığı akıtılarak arkalı önlü kızartılır.
- Servis tabağına çıkarılıp yanında tarator sos ile sıcak servis yapılır.
Tarator sos
Malzemeler
1/2 kg yoğurt
1/2 bayat ekmek içi
4 diş sarımsak
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Yeterince tuz
Üzeri için nane
Yapılış
- Tüm malzemeler rondoda karıştırılıp servis tabağına alınır, üzerine nane serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder