Yalancı Mideye Tava ve Tarator Sos

 

Malzemeler

1/2 kg mantar

Sos için;
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı soda
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Yapılış

  • Mantarlar iyice yıkandıktan sonra ince kıyım doğranır.
  • Yumurta, soda, un ve yeterince tuz karıştırılıp boza kıvamına gelinceye kadar çırpılıp mantarlar eklenip karıştırılır.
  • Tavada sıvıyağ kızdırılıp  mantarlı karışımdan bir tatlı kaşığı akıtılarak arkalı önlü kızartılır.
  • Servis tabağına çıkarılıp yanında tarator sos ile sıcak servis yapılır.

Tarator sos
Malzemeler
1/2 kg yoğurt
1/2 bayat ekmek içi
4 diş sarımsak
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Yeterince tuz
Üzeri için nane

Yapılış

  • Tüm malzemeler rondoda karıştırılıp servis tabağına alınır, üzerine nane serpilerek servis yapılır.
Püf noktası: Sosun kıvamı gevşek olursa ekmek içi, koyu olursa yoğurt ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder