Malzemeler
6 adet patates
6 adet kırmızı pancar
3 dal taze soğan
1 demet maydanoz
1 kutu mısır
Yeterince zeytinyağı
4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1,5 yemek kaşığı hardal
Yeterince tuz, karabiber
2 diş sarımsak
1 Limon suyu
Yapılış
- Patatesler iyice yıkandıktan sonra tuzlu suda haşlanır.
- Pancarlarda soyulup yıkandıktan sonra tuzlu suda haşlanır. Patateslerin kabukları soyulduktan sonra pancarlarla birlikte soğumaya bırakılır.
- Taze soğan ve maydanoz ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince doğranıp karıştırılır.
- Patates ve pancarlar yuvarlak doğranır.
- Büyük servis tabağına bir sıra patates bir sıra pancar olmak üzere aralarına soğan maydanoz karışımı ve mısır yayılarak dizilir.
- Küçük bir kasede Zeytin yağı, sirke, tuz, karabiber ve hardal çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir.
- 15-20 dk dinlendirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder