Yeditahıllı Çekirdekli Ekmek



Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2,5 tatlı kaşığı şeker
2,5 su bardağı söke yedi tahıllı un
2 su bardağı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su
Susam, çörek otu, keten ve haşhaş tohumu, çekirdek içi karışımı

Yapılış

  • Ilık su ve sütün içinde maya ile şeker eritilir.
  • 7 tahıllı un, tuz, çekirdek içleri, keten tohumu ve haşhaş tohumu eklenip karıştırılır.
  • Kuru malzeme, mayalı karışıma eklenip yoğurulur.
  • Alabildiğince normal un eklenerek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • En son zeytinyağı ilave edilip tekrar yoğurulur ve üzeri örtülerek ılık bir ortamda mayalandırılır.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp yavarlanarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerine su ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür, tahıllı karışımlardan serpilip bir süre tepside mayalandırılır.
  • Isıya dayanıklı küçük bir kaseye su konulup fırının altına konulur, tepside mayalanan hamurlar 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder