Malzemeler
1 kg patates
3 adet havuç
1 küçük kavanoz konserve bezelye
2 adet kırmızı biber
4 adet haşlanmış yumurta
2 su bardağı mayonez
2 adet limon
Yeterince tuz, karabiber
Yapılış
- Yumurtalar katı olacak şekilde haşlanıp soyulur.
- Patates ve havuç tuzlu suda haşlanıp soyulduktan sonra patatesler ezilir.
- Havuçlar küp doğranarak bezelye ile birlikte patatese katılır.
- Biberler küp doğranıp az yağlı tavada sotelenip soğutulup patatese katılır.
- Mayonez, limon suyu, tuz ve karabiber patatese ilave edilir.
- Baton kek kalıbı strech film ile sarılıp patatesin yarısı kalıba yerleştirilir.
- Yumurtalar uzunlamasına dizilip kalan patates ile üstü kapatılır.
- Strech ile üzeri kapatılıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
- Dolaptan çıkartılıp servis tabağına ters çevrilir.
- Üzeri biberli zeytin ve maydanoz ile süslenip dilimlenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder