Yumurtalı Patates Salatası





Malzemeler

1 kg patates
3 adet havuç
1 küçük kavanoz konserve bezelye
2 adet kırmızı biber
4 adet haşlanmış yumurta
2 su bardağı mayonez
2 adet limon
Yeterince tuz, karabiber

Yapılış

  • Yumurtalar katı olacak şekilde haşlanıp soyulur.
  • Patates ve havuç tuzlu suda haşlanıp soyulduktan sonra patatesler ezilir.
  • Havuçlar küp doğranarak bezelye ile birlikte patatese katılır.
  • Biberler küp doğranıp az yağlı tavada sotelenip soğutulup patatese katılır.
  • Mayonez, limon suyu, tuz ve karabiber patatese ilave edilir.
  • Baton kek kalıbı strech film ile sarılıp patatesin yarısı kalıba yerleştirilir.
  • Yumurtalar uzunlamasına dizilip kalan patates ile üstü kapatılır.
  • Strech ile üzeri kapatılıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
  • Dolaptan çıkartılıp servis tabağına ters çevrilir.
  • Üzeri biberli zeytin ve maydanoz ile süslenip dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder