Malzemeler
10 adet milföy hamuru
Yağlı Kağıt
10 adet dondurma külahı
Kreması
5 su bardağı süt
7,5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2,5 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
Fındık, Antep fıstığı
Pudra şeker
Yapılış
- Dondurma külahları yağlı kağıt ile sarılır, milföy hamurları unlu zemin üzerinde inceltilip 1 parmak genişliğinde şeritlere kesilir.
- Külahlar ele alınıp uç kısmından başlanarak üst kısma doğru üst üste bindirilerek sarılır.
- Bütün külahlar hazırlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 200 derece kızarıncaya kadar pişirilir.
- Krema için tereyağı ve vanilya haricindeki tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Göz göz olunca ocaktan alınıp vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır.
- Fırından çıkan milföyler ılınınca içleri soğuyan muhallebi ile doldurulup iri kıyım fındık fıstık karışımına bulanarak servis tabağına alınır, pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder