Torpil Pasta



Malzemeler

10 adet milföy hamuru
Yağlı Kağıt
10 adet dondurma külahı

Kreması
5 su bardağı süt
7,5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2,5 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için
Fındık, Antep fıstığı
Pudra şeker

Yapılış

  • Dondurma külahları yağlı kağıt ile sarılır, milföy hamurları unlu zemin üzerinde inceltilip 1 parmak genişliğinde şeritlere kesilir.
  • Külahlar ele alınıp uç kısmından başlanarak üst kısma doğru üst üste bindirilerek sarılır.
  • Bütün külahlar hazırlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 200 derece kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Krema için tereyağı ve vanilya haricindeki tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Göz göz olunca ocaktan alınıp vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır.
  • Fırından çıkan milföyler ılınınca içleri soğuyan muhallebi ile doldurulup iri kıyım fındık fıstık karışımına bulanarak servis tabağına alınır, pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder