Bafra Pidesi

Malzemeler

Hamuru için;
1 kg un
2/3 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

İçi için;
1/2 kg orta yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber, sıvıyağ

Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı su

Yapılış

  • Hamur için; maya ve şeker 1 çay bardağı suda eritilip unun ortasına boşaltılır.
  • Tuz serpilip alabildiğince su ile kulak memesi kıvamına kadar yoğurulur.
  • 1 saat mayalandırılır.
  • İçi için;kıyma, sıvıyağ ile kavrulup ocaktan indirilir.
  • İnce kıyım soğan, maydanoz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere bölünüp her bir beze uzunlamasına açılır.
  • ortasına iç yerleştirilip kenarları için üzerini kapatacak şekilde katlanıp ortasında az bir açıklık bırakılır.
  • Kenarlarına eritilmiş tereyağı ile karıştırılmış su sürülüp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Bir süre tepside mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra tereyağı sürülüp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder