Hamuru için;
1 kg un
2/3 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
İçi için;
1/2 kg orta yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber, sıvıyağ
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı su
Yapılış
- Hamur için; maya ve şeker 1 çay bardağı suda eritilip unun ortasına boşaltılır.
- Tuz serpilip alabildiğince su ile kulak memesi kıvamına kadar yoğurulur.
- 1 saat mayalandırılır.
- İçi için;kıyma, sıvıyağ ile kavrulup ocaktan indirilir.
- İnce kıyım soğan, maydanoz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere bölünüp her bir beze uzunlamasına açılır.
- ortasına iç yerleştirilip kenarları için üzerini kapatacak şekilde katlanıp ortasında az bir açıklık bırakılır.
- Kenarlarına eritilmiş tereyağı ile karıştırılmış su sürülüp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Bir süre tepside mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra tereyağı sürülüp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder