Mengen Çorbası

Malzemeler

1 adet tavuk but
8 su bardağı su
1/2 su bardağı pirinç

Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un
1 adet limon suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta

3 adet patates

Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane

Yapılış
  • Tavuk yeterince suda haşlanıp tavuk içinden çıkartılır, yıkanmış pirinç ilave edilip kaynatılır.
  • Terbiyesi için; bir kasede un, limon suyu, yoğurt ve yumurta çırpılır.
  • Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak yavaşça tencereye eklenir.
  • Bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır tuz eklenir.
  • Kabukları soyulmuş patatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranıp sıvıyağda kızartılır.
  • Kızarmış patates ve didiklenmiş tavuk eti çorbanın içine katılır.
  • Tavada tereyağı ile nane ve pul biber kızdırılıp çorbanın üzerine eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder