1 adet tavuk but
8 su bardağı su
1/2 su bardağı pirinç
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un
1 adet limon suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
3 adet patates
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Yapılış
- Tavuk yeterince suda haşlanıp tavuk içinden çıkartılır, yıkanmış pirinç ilave edilip kaynatılır.
- Terbiyesi için; bir kasede un, limon suyu, yoğurt ve yumurta çırpılır.
- Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak yavaşça tencereye eklenir.
- Bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır tuz eklenir.
- Kabukları soyulmuş patatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranıp sıvıyağda kızartılır.
- Kızarmış patates ve didiklenmiş tavuk eti çorbanın içine katılır.
- Tavada tereyağı ile nane ve pul biber kızdırılıp çorbanın üzerine eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder