Kete


Malzemeler

Hamuru için;
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket margarin
Alabildiğince un

İçi için;
1/2 paket margarin
Alabildiğince un
Tuz

Üzeri için;
1 yumurta sarısı

Yapılış

  • İçi için; margarin eritilip alabildiğince un ilave edilip sararıncaya kadar kavrulur az tuz eklenip ocaktan alınır.
  • Hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parça alınıp fincan tabağı büyüklüğünde açılır.
  • 6 tanesi aralarına erimiş yağ sürülerek üst üste dizilir.
  • Hamur rulo şeklinde sarılıp tekrar yumurta büyüklüğünde bezelere bölünür.
  • Bezeler avuç içinde açılıp arasına kavrulan un dan konulup kenarları üzerinde birleştirerek tezgahta el ile tabak büyüklüğünde açılır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder