Malzemeler
Hamuru için;
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket margarin
Alabildiğince un
İçi için;
1/2 paket margarin
Alabildiğince un
Tuz
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Yapılış
- İçi için; margarin eritilip alabildiğince un ilave edilip sararıncaya kadar kavrulur az tuz eklenip ocaktan alınır.
- Hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parça alınıp fincan tabağı büyüklüğünde açılır.
- 6 tanesi aralarına erimiş yağ sürülerek üst üste dizilir.
- Hamur rulo şeklinde sarılıp tekrar yumurta büyüklüğünde bezelere bölünür.
- Bezeler avuç içinde açılıp arasına kavrulan un dan konulup kenarları üzerinde birleştirerek tezgahta el ile tabak büyüklüğünde açılır.
- Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder