2 kg patates
2,5 su bardağı süt
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gr köftelik kıyma
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Yeterince tuz ve karabiber
Galeta unu
Üzeri için;
200 gr kaşar peyniri
Yapılış
- Patatesler suda haşlanıp soyulduktan sonra ezilir.
- Üzerine sıcak süt, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.
- İnce kıyım soğan tereyağında pembeleştirilip üzerine kıyma eklenir tane tane oluncaya kadar kavrulur.
- Salçalar yeterince tuz ve karabiber eklenip ocaktan indirilir.
- Dikdörtgen tepsinin dibi tereyağı ile yağlanıp galeta unu serpilir patatesin yarısı yayılır.
- Üzerine düzgünce kıymalı harç yayılıp kalan patates ile üzeri kapatılır.
- Kaşar peyniri rendelenip patatesin üzerine serpilir.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder