Hachee Parmentier

Malzemeler

2 kg patates
2,5 su bardağı süt
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gr köftelik kıyma
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Yeterince tuz ve karabiber
Galeta unu

Üzeri için;
200 gr kaşar peyniri

Yapılış

  • Patatesler suda haşlanıp soyulduktan sonra ezilir.
  • Üzerine sıcak süt, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.
  • İnce kıyım soğan tereyağında pembeleştirilip üzerine kıyma eklenir tane tane oluncaya kadar kavrulur.
  • Salçalar yeterince tuz ve karabiber eklenip ocaktan indirilir.
  • Dikdörtgen tepsinin dibi tereyağı ile yağlanıp galeta unu serpilir patatesin yarısı yayılır.
  • Üzerine düzgünce kıymalı harç yayılıp kalan patates ile üzeri kapatılır.
  • Kaşar peyniri rendelenip patatesin üzerine serpilir.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder