Malzemeler
1 demet semizotu
3 parça kaburga kemiği
2 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kuru soğan
1 adet domates
4-5 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeterince tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yapılış
- Semiz otu yıkanıp ayıklandıktan sonra minik minik doğranır.
- Mercimek yeterince suda haşlanır.
- İnce kıyım soğan tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavrulup üzerine ince kıyım biber ve domates eklenir.
- Kavrulan sebzelere salça ve kemikler eklenip kaynatılır.
- Üzerine suyu ile haşlanan mercimekler, nohut ve yeterince baharat eklenip karıştırılır.
- Yeterince su ve semizotları eklenip kıvamı gelinceye kadar pişirilir.
- Nane eklenip ocaktan indirilerek sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder