Patatesli Meze

 
Malzemeler
 
6-7 adet patates
2 adet salatalık
1 adet limon suyu
Yeterince tuz
 
Üzeri için;
250 gr süzme yoğurt
2 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeterince tuz, pul biber, nane
 
Yapılış
 
  • Patatesler haşlanıp soyulduktan sonra ezilir.
  • Salatalıklar soyulup, rendelendikten sonra suyu iyice sıkılıp, patatesle karıştırılır.
  • Yeterince tuz, limon suyu ve zeytinyağı eklenir.
  • Dövülmüş sarımsak ve tuz ile karıştırılan yoğurdun yarısı patates ile karıştırılarak borcama yayılır.
  • Üzeri kalan yoğurt ile kaplanıp, nane ve pul biber ile süslenerek servis yapılır.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder