Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan zeytinyağı
300 gr kavurmalık kuş başı
1 paket dolmalık fıstık
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 fincan kuş üzümü
Yeterince tuz, karabiber, yenibahar
Yapılış
- Teflon tencerede ince kıyım soğan tereyağı ve zeytinyağında kavrulur.
- Üzerine et ve fıstık eklenir.
- Etler kızarınca küp doğanmış havuç ve bezelye eklenir.
- Kuş üzümü ve baharat eklenip karıştırılır.
- Tuzlu ılık suda bekletilmiş pirinç süzülüp etlerin üzerine eklenip düzleştirilir.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Karıştırılmadan demlendirildikten sonra servis tabağına ters çevrilerek sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder