Malatya Pilavı


Malzemeler

1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan zeytinyağı
300 gr kavurmalık kuş başı
1 paket dolmalık fıstık
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 fincan kuş üzümü
Yeterince tuz, karabiber, yenibahar

Yapılış

  • Teflon tencerede ince kıyım soğan tereyağı ve zeytinyağında kavrulur.
  • Üzerine et ve fıstık eklenir.
  • Etler kızarınca küp doğanmış havuç ve bezelye eklenir.
  • Kuş üzümü ve baharat eklenip karıştırılır.
  • Tuzlu ılık suda bekletilmiş pirinç süzülüp etlerin üzerine eklenip düzleştirilir.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
  • Kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Karıştırılmadan demlendirildikten sonra servis tabağına ters çevrilerek sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder