Malzemeler
300 gr çiğ köftelik yağsız dana eti (tranç)
500 gr çiğ köftelik bulgur
3 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
Yeterince kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber, şeker, tuz
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 demet taze soğan
2 adet limon suyu
Zeytinyağı
Yapılış
- Kuru soğan ve sarımsak minik minik doğranır, tepsiye alınır, salçalar, baharatlar ve et katılarak iyice yoğurulur.
- Yavaş yavaş bulgur katılarak yoğurulur, arada az az su eklenir( tüm yoğurma işlemi sırasında katılan su 2 çay bardağını geçmemeli).
- Bulgur macun kıvamına gelince limon suyu ve ince doğranmış yeşillikler katılır.
- İyice yoğurulduktan sonra köfte sıkımlanarak servis tabağına alınıp marul veya kıvırcık ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder