Kadayıf Tatlısı



Malzemeler

800 gr yaş kadayıf
400 gr tereyağı
300 gr ceviz

Şerbeti için;
6 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1/4 parça limon

Yapılış

  • Şerbet malzemesi kaynatılıp soğutulur.
  • Kadayıf didiklenip açıldıktan sonra 200 ge eritilmiş tereyağı ile karıştırılıp harmanlanır.
  • kalan tereyağı ile tepsinin dibi yağlanır.
  • Kadayıfın yarısı tepsinin dibini kaplayacak şekilde yayılır üzerine iri kıyım ceviz serpilir.
  • Klan kadayıf ile cevizin üzeri kaplanır.
  • Kalan tereyağı parça parça kadayıfın üzerine konulur.
  • aynı ebatta başka bir tepsi kadayıfın üzerine yerleştirilip iyice bastırılarak kadayıfın ezilmesi sağlanır.
  • 180 derece ısınmış fırında devamlı çevrilerek pişirilir.
  • Üzeri kızarınca aynı ebattaki diğer tepsiye ters çevrilerek tekrar fırınlanır.
  • Nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkartılıp şerbeti gezdirilir.
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra kaymak, ceviz veya fıstık ile süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder