Malzemeler
800 gr yaş kadayıf
400 gr tereyağı
300 gr ceviz
Şerbeti için;
6 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1/4 parça limon
Yapılış
- Şerbet malzemesi kaynatılıp soğutulur.
- Kadayıf didiklenip açıldıktan sonra 200 ge eritilmiş tereyağı ile karıştırılıp harmanlanır.
- kalan tereyağı ile tepsinin dibi yağlanır.
- Kadayıfın yarısı tepsinin dibini kaplayacak şekilde yayılır üzerine iri kıyım ceviz serpilir.
- Klan kadayıf ile cevizin üzeri kaplanır.
- Kalan tereyağı parça parça kadayıfın üzerine konulur.
- aynı ebatta başka bir tepsi kadayıfın üzerine yerleştirilip iyice bastırılarak kadayıfın ezilmesi sağlanır.
- 180 derece ısınmış fırında devamlı çevrilerek pişirilir.
- Üzeri kızarınca aynı ebattaki diğer tepsiye ters çevrilerek tekrar fırınlanır.
- Nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkartılıp şerbeti gezdirilir.
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra kaymak, ceviz veya fıstık ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder