Malzemeler
10 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz, karabiber
300 gr kaşar peyniri
6 adet sosis
2 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 kutu konserve mısır
15-16 adet kornişon turşu
Mayonez
Ketçap
Cup cake kalıpları ( kek kağıdı )
Yapılış
- Patatesler haşlanıp, rendelendikten sonra tereyağı, tuz ve karabiber ile yoğurulur.
- Kaşar rendelenip yarısı patatese ilave edilip karıştırılır.
- Sosis ve turşu tavla zarı şeklinde doğranıp bezelye ve mısır ile karıştırılır.
- Patatesten limon büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde içli köfte gibi açılır.
- Kek kalıplarına yerleştirilip, ortasına sosisli karışım doldurulur.
- Üzerine kaşar rendesi serpilip fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra isteğe göre ketçap ve mayonez sıkılarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder