Malzemeler
750 g dana bonfile
4 adet kabak
4 adet patlıcan
4 adet patates
Beşamel sos için;
1 nescafe fincanı un
1/2 paket margarin
2,5 su bardağı süt
1 diş sarımsak
Yeterince tuz, karabiber
Üzeri için;
150 gr kaşar peyniri
Yapılış
- Et yıkanıp süzüldükten sonra sıvıyağda kavrulur.
- Yeterince sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirildikten sonra baharat eklenip ocaktan indirilir.
- Patates, kabak soyulup alacalı soyulmuş patlıcan ile birlikte kuş başı doğranır.
- Sebzeler tuzla harmanlanıp sıvıyağda kızartılır.
- Beşamel sos için; un yağda kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, soğuk süt eklenir, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Baharat ve sarımsak eklenip ocaktan indirilir.
- Fırın kabının dibine kızartılan sebzeler yayılır.
- Üzerine kavrulan etler yayılır.
- Beşamel sos ile kaplanır, kaşar peyniri serpilip 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder