Tosya Kebabı




Malzemeler

750 g dana bonfile
4 adet kabak
4 adet patlıcan
4 adet patates

Beşamel sos için;
1 nescafe fincanı un
1/2 paket margarin
2,5 su bardağı süt
1 diş sarımsak
Yeterince tuz, karabiber

Üzeri için;
150 gr kaşar peyniri

Yapılış

  • Et yıkanıp süzüldükten sonra sıvıyağda kavrulur.
  • Yeterince sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirildikten sonra baharat eklenip ocaktan indirilir.
  • Patates, kabak soyulup alacalı soyulmuş patlıcan ile birlikte kuş başı doğranır.
  • Sebzeler tuzla harmanlanıp sıvıyağda kızartılır.
  • Beşamel sos için; un yağda kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, soğuk süt eklenir, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Baharat ve sarımsak eklenip ocaktan indirilir.
  • Fırın kabının dibine kızartılan sebzeler yayılır.
  • Üzerine kavrulan etler yayılır.
  • Beşamel sos ile kaplanır, kaşar peyniri serpilip 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder