Yarım kilo dana eti
3 adet orta boy patlıcan
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz, tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Patates ve havuçlarıda istenilen büyüklükte doğrayıp önce patlıcanları ardından patates ve havuçları sıvıyağda kızartıyoruz. Etleri üzerini geçecek kadar suda haşlıyoruz, tencerenin en altına patlıcanları dizip üstüne etleri üstüne doğranmış domatesleri üstüne patates ve havuçları sırası ile ekliyoruz. Tencerede kalan etsuyuna salçaları ve tuz ekleyip yemeğimizin üstüne döküp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder