
1 orta büyüklükte karnıbahar
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet havuç
100 gr kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
sıvıyağ
Beşamel sos
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı un
Yapılış
Karnıbahar haşlandıktan sonra küçük doğranır fırın kabına alınır, bezelye ve küçük doğranmış havuç üzerine eklenir. Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğan ve kıyma kavrulur salça eklenir, tuz, baharatlar eklenir. Sebzelere eklenir harmanlanır, beşamel sos hazırlanıp üzerine dökülür. 180 derecede fırınlanır ve çıkarmadan kaşar peynir eklenir üzeri kızardıktan sonra 10 dk dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder