Kavurmalı Mantar Çorbası
Malzemeler
250 gr mantar
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
100 gr kavurma
5 bardak su
Tuz , karabiber, sıvıyağ
Yapılış
Mantarlar temizlenip tavla zarı küçüklüğünde doğranıp limonlu suda bekletilir. Suyu süzülüp tavaya alınır, suyunu salıp çekene kadar kavrulur ve küçük doğranmış kavurmalar eklenir ve sote yapılır.
Ayrı bir tencerede sıvıyağ ve un kavrulur suyu eklenir kaynatılır, blenderdan geçirilir. Mnatarlı sote eklenip kısık ateşte kaynatılır. Süt çukur kaseye alınıp kaynayan çorbadan birkaç kepçe eklenip ılıştırılır ve çorbaya eklenir. Tuz ve karabiberi eklenip servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder