Malzemeler
Hazır pasta tabanı
Kreması
2,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı şeker
1/3 su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı teremyağ
100 gr bitter çikolata
Ara dolgusu için mevsim meyveleri
Dış kısmını sıvamak için 2 paket kremşanti
Üzeri için rendelenmiş bitter çikolata
Yapılış
Krema malzemelerinden çikolata, vanilya ve teremyağ hariç diğer tüm malzemeler sos tenceresine alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alınıp teremyağ, vanilya ve eklenip iyice karıştırılır. Muhallebi ikiye ayrılır yarısına bitter çikolata ve hazırlanan kremşantiden 3 yemek kaşığı eklenip karıştırılıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra iki kremada buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Dolaptan çıkardıktan sonra arzuya göre kakaolu kremaya muz sade kremaya kivi eklenip karıştırılır. Servis tabağına alınan pasta tabanının üzerine önce sade krema yayılır diğer kat taban konulup kakaolu krema yayılır. En üste son taban konulup hafif bastırılır, dolapta bekletilen kremşanti ile dış yüzeyi tamamen sıvazlanır kivi ve rende çikolata ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder