1 adet kemikli tavuk göğüsü
6 adet yufka
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
tuz, karabiber, köfte harcı
üzeri için sarımsaklı yoğurt
Yapılış
Tavuk göğüsü suda haşlanır ve küp küp doğranır, tavada soğan, küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberler ile tavuk sotelenir. baharatlar ve tuz eklenip soğumaya bırakılır. 1 adet yufka serilir hertarafı eşit olarak yağlanır, üzerine diğer yufka konulur ve sigara böreği gibi 8 parçaya bölünür. Hazırladığımız harçtan koyup rulo yapılır. Fırın tepsisine dizilen rulolara yağ sürülür ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha önceden tavuğu haşladığımız tavuk suyuna fırından çıkan börekler batırılıp servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenerek servis yapılır.
Not: Tavuk suyu ılık fırından çıkan börekler ılık olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder