Samsa Tatlısı

                                                                SAMSA TATLISI


                                      
4 yemek kaşığı pudra şekeri
8 milföy hamuru
2 su bardağı toz badem
2 yumurta akı

Şerbeti için
6 kahve fincanı toz şeker
4 çay bardağı su
limon suyu



Bir kapta badem, pudra şekeri ve yumurta akları iyice karıştırılır. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında inceltip hazırlanan içten bademli iç konulup rulo şeklinde sarılır. İşlem tüm malzemeler bitene kadar yapılır, buzdolabında 45 dk dinlendirilir.
Şerbeti için su, şeker ve limon suyu kaynatılır. Dinlendirdiğimiz hamur rulolarını ikiye kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülerek dinlendirilir. Antep fıstığı, hindistan cevizi serpilerek süsleye bilirsiniz.



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder