Kadayıf Yatağında Elmalı Ayva Tatlısı




4 adet ayva
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
250 gr kadayıf
100 gr Tereyağ

3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı toz şeker


Şerbet
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker


  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye alın kaynar kaynamaz çeyrek limon sıkın 10-15 dk orta dereceli ateşte kaynatın.
  • Elmalar rendelenip şeker ve tarçınla pişirilir en son ceviz eklenir ocaktan alınır.
  • Ayvalar soyulup ikiye bölünür. 2 su bardağı su konulmuş tecereye gıda boyası eklenip ayvalar yerleştirilir ortalarına 1 er tatlı kaşığı toz şeker eklenip pişirilir. Kadayıflar tereyağla ovulup muffin kaplarına iyice bastırarak yerleştirilir, fırında kızarana kadar pişirilir.  Fırından çıkan kadayıflar ters çevirilir ve şerbeti eklenir.
  • Serviz tabağına önce kadayıf alınır üzerine ayva konulur, ayvaların ortasına elmalı harç konulur kaymak ve toz fıstık eklenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder