4 adet ayva
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
250 gr kadayıf
100 gr Tereyağ
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı toz şeker
Şerbet
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alın kaynar kaynamaz çeyrek limon sıkın 10-15 dk orta dereceli ateşte kaynatın.
- Elmalar rendelenip şeker ve tarçınla pişirilir en son ceviz eklenir ocaktan alınır.
- Ayvalar soyulup ikiye bölünür. 2 su bardağı su konulmuş tecereye gıda boyası eklenip ayvalar yerleştirilir ortalarına 1 er tatlı kaşığı toz şeker eklenip pişirilir. Kadayıflar tereyağla ovulup muffin kaplarına iyice bastırarak yerleştirilir, fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan kadayıflar ters çevirilir ve şerbeti eklenir.
- Serviz tabağına önce kadayıf alınır üzerine ayva konulur, ayvaların ortasına elmalı harç konulur kaymak ve toz fıstık eklenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder