Süleymaniye Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı kımızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
100 gr kıyma
5 bardak su veya et suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
Nane, Pulbiber, Tuz
1 diş sarımsak
Yapılış
Kıyma tuz ile iyice yoğurulup fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Sıvıyağda kızartılır.
Mercimek haşlanır, havuç, patates ve sarımsak rendelenir sıvıyağda kavrulur. Un yağda kavrulup sebzeler eklenir kavrulur ve mercimek suyu süzülmeden eklenir. 10 dk kaynadıktan sonra blenderdan geçirilir, köfteler eklenip tereyağda kızdırılmış nane ve pulbiberk eklenip servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder