Süleymaniye Çorbası


Malzemeler

1 su bardağı kımızı mercimek
1 adet patates
 1 adet havuç
100 gr kıyma
5 bardak su veya et suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
Nane, Pulbiber, Tuz
1 diş sarımsak

Yapılış

Kıyma tuz ile iyice yoğurulup fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Sıvıyağda kızartılır.
Mercimek haşlanır, havuç, patates ve sarımsak rendelenir sıvıyağda kavrulur. Un yağda kavrulup sebzeler eklenir kavrulur ve mercimek suyu süzülmeden eklenir. 10 dk kaynadıktan sonra blenderdan geçirilir, köfteler eklenip tereyağda kızdırılmış nane ve pulbiberk eklenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder