Baklava Yufkasından Büzme Tatlı


Malzemeler

1 paket hazır baklavalık yufka
250 gr yeşil fıstık
250 gr ceviz içi
orta boy kasede sıvıyağ ve tereyağı karışımı

Şerbet
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
çeyrek limon

Yapılış

1 yufka serilir yağ karışımından 2 kaşık sürülür üzerine 1 yufka daha serilip tekrar yağ sürülür ceviz içi serpilip oklavaya hafif sıkı sarılıp iki kenarından büzülür ve tepsiye uzunlamasına alınır. Aynı işlem fıstıklı ve cevizli olarak yufka ve içi bitene kadar devam edilir.
Atran yağ üzerine sürülüp 170 derece kızarana kadar pişirilir. Hazırlanıp soğutulmuş şerbet fırından çıkan tatlıya dökülüp iyice çektikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder