Patlıcanlı Börek

Malzemeler

4 yufka
4 patlıcan
4 yeşil biber
3 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
zeytinyağı

YAĞLAMAK İÇİN:
2 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
susam
Hazırlanış

  • Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğranıp küp küp doğranmış Patlıcanları ekliyoruz.
  • Domatesleri, biberleri ve fesleğeni de küçük küçük doğrayıp ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırdıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Tereyağını eritilir sıvıyağ ile karıştırılır. 
  • Yufkanın birini tezgaha serilip üzerine tereyağı ve sıvıyağı karışımından sürüp yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Geniş kısmına patlıcanlı harçtan koyup geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak sarıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder