4 yufka
4 patlıcan
4 yeşil biber
3 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
zeytinyağı
YAĞLAMAK İÇİN:
2 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
susam
Hazırlanış
- Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğranıp küp küp doğranmış Patlıcanları ekliyoruz.
- Domatesleri, biberleri ve fesleğeni de küçük küçük doğrayıp ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırdıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Tereyağını eritilir sıvıyağ ile karıştırılır.
- Yufkanın birini tezgaha serilip üzerine tereyağı ve sıvıyağı karışımından sürüp yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
- Geniş kısmına patlıcanlı harçtan koyup geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak sarıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder