Pekmezli Simit Poğaça

Malzemeler

8 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tuz
alabildiğince ılık su

Mantolamak için
1 çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı su
susam

iç harç
Kaşar peyniri
Tulum peyniri
Siyah zeytin
Sucuk
Kavurma

Yapılış

  • Hamur için bütün malzemeler yoğurularak hamur elde edilir 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınıp yassılaştırdıktan sonra içleri harç ile doldurulup önce pekmezli suya sonra bolca susama batırıp tepside mayalandırdıktan sonra 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder