Tepsi Köfte

 
 
Malzemeler
 

1 kilo kıyma
4 adet patlıcan
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık margarin
Kimyon
Tuz
Karabiber
4 adet domates
4 Adet sivribiber

Yapılış

  • Patlıcanın kabukları tümüyle soyulup uzunlamasına ince bir şekilde kesildikten sonra tuzlu suda bekletilir.
  • Soğanlar rendelenir, kıyma, sarımsak ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur.
  • Tepsiye ilk önce patlıcanlar dizilir üzerine kıyma konulup elle iyice bastırılarak tepsiye yayılır.
  • Üzerine dilimlenmiş domates ve biberler dizildikten sonra 2 kaşık margarin küçük parçalar halinde konulup 180 derecede pişirilir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder