Malzemeler
1 adet soğan
5 domates
2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı tel şehriye
Yeterince sıcak su
Tuz, karabiber
1 Yemek kaşığı biber salçası
Köfte Malzemeleri
100 gr dana kıyma
Tuz, karabiber
- Köfte için kıymayı tuz ve karabiberle iyice yoğurduktan sonra sıcak suda haşlayın. İnce kıyılmış soğanı tereyağı konulmuş tencerede iyice kavurun, domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve soğanlara ekleyin.
- Salçasını da ekledikten sonra kıvamını ayarlayarak sıcak su ekleyin, 5 dk kaynadıktan sonra blenderdan geçirin.
- Haşlanmış köfte ve tel şehriyesi eklendikten sonra tuzunu katıp 5 dk daha kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder