Malzemeler
5 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1/2 su bardağı un
Bir tutam tuz
Krema Malzemesi
1 paket bitter çikolata 80 gr
1 su bardağı vişne reçeli suyu
200 ml krema
süslemek için
Vişne tanesi
Toz fıstık
Yapılışı
- Krema için çikolatayı benmari usulü eritin, ocaktan alıp vişne reçeli suyunu ilave edip karıştırın. Kremayı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra ılınması için bir kenara alın.
- Kek için; yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara alın. Sarılarına toz şekeri katıp iyice çırpın, elenmiş un ve kakaoyu ilave edip karıştırın.
- Yumurta aklarına tuz ilave edip köpük haline gelene kadar mikser ile çırpın, kakaolu karışımı ilave edip alttan alttan pürüzsüz krema olana kadar iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru döküp spatula ile düzelttikten sonra 170 derecede 15 dk pişirin. Ayırdığınız kremadan 3-4 çorba kaşığı ayırın.
- Fırından çıkan kekin üzerine kremayı düzgünce sürüp kağıdın kenarından tutarak sıkıca rulo haline getirin.
- Ayırdığımız sosu üzerine gezdirip vişne taneleri ile süsledikten sonra toz fıstık serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder