Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Açmak için nişasta
İç malzeme
3 adet büyük boy patates
1 soğan
Karabiber
Tuz
Üzeri için 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılış
- İç malzeme için sıvıyağ konulmuş tavada küp doğranmış sopanlar sote edilir, patates çiğ olarak rendelenip tuz ve karabiber eklenip iyice kavrulup soğumaya bırakılır.
- Hamur için gerekli tüm malzeme yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir.
- 20 bezeye ayrılır, her bir beze üzerine nişasta serpilerek pasta tabağı büyüklüğünde açılır.10'ar 10'ar üst üste konulup 2 ayrı yufka elde edilir.
- Merdane ile büyütülüp çok ince olmayan yufka ortadan 2 ye kesilir. Geniş olan kısma iç malzeme konulup rulo halinde sarılır, verev şekilde 3 parmak kalınlığında kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.
- Diğer yufkaya da aynı şekilde hazırlanır, eritilmiş tereyağına yarım çay bardağı sıvıyağ eklenip tepsideki böreklerin üzerine bolca gezdirilir.
- Çörek otu serpildikten sonra 180 derece kızarana kadar pişirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder