Patatesli Kuru Börek


 
Malzemeler
 
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Açmak için nişasta
 
İç malzeme
 
3 adet büyük boy patates
1 soğan
Karabiber
Tuz
 
Üzeri için 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Yapılış
 
  • İç malzeme için sıvıyağ konulmuş tavada küp doğranmış sopanlar sote edilir, patates çiğ olarak rendelenip tuz ve karabiber eklenip iyice kavrulup soğumaya bırakılır.
  • Hamur için gerekli tüm malzeme yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir.
  • 20 bezeye ayrılır, her bir beze üzerine nişasta serpilerek pasta tabağı büyüklüğünde açılır.10'ar 10'ar üst üste konulup 2 ayrı yufka elde edilir.
  • Merdane ile büyütülüp çok ince olmayan yufka ortadan 2 ye kesilir. Geniş olan kısma iç malzeme konulup rulo halinde sarılır, verev şekilde 3 parmak kalınlığında kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Diğer yufkaya da aynı şekilde hazırlanır, eritilmiş tereyağına yarım çay bardağı sıvıyağ eklenip tepsideki böreklerin üzerine bolca gezdirilir.
  • Çörek otu serpildikten sonra 180 derece kızarana kadar pişirilip servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder