MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak şeker
2 bardak su
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Üstü için
1 poşet kremşanti
1 bardak soğuk süt
Yapılış
- Şekeri bir tencereye koyup hafif ateşte yavaş yavaş karamelleştirilir, üzerine 2 bardak suyu dikkatlice konulur.
- Dikdörtgen tepsiye etimekler dizilir.
- Şeker suda eridiğinde etimeklerin üzerine dökülür.
- Muhallebisi için süt, un ve şeker çırpma teliyle bir yandan karıştırarak bir yandan pişirilir. Koyulaşınca margarin ve vanilya eklenir.
- Muhallebi etimeklerin üzerine dökülür ve soğutulur.
- Krem şanti sütle çırpılıp muhallebinin üzerine dökülür.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder