Etimek Tatlısı


 
MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
 2 bardak şeker
 2 bardak su
 
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
 
Üstü için
1 poşet kremşanti
1 bardak soğuk süt
 
 
Yapılış
 
  • Şekeri bir tencereye koyup hafif ateşte yavaş yavaş karamelleştirilir, üzerine 2 bardak suyu dikkatlice konulur.
  • Dikdörtgen tepsiye etimekler dizilir.
  • Şeker suda eridiğinde etimeklerin üzerine dökülür.
  • Muhallebisi için süt, un ve şeker çırpma teliyle bir yandan karıştırarak bir yandan pişirilir. Koyulaşınca margarin ve vanilya eklenir.
  • Muhallebi etimeklerin üzerine dökülür ve soğutulur.
  • Krem şanti sütle çırpılıp muhallebinin üzerine dökülür.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder