Malzemeler
200 gr Teremyağ (oda sıcaklığı)
3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
3,5 su bardağı un
Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşatılmış 150 gr teremyağ karıştırma kabına alınır, mikser ile çırpılırken yumurtalar teker teker kırılıp eklenir.
- Sırası ile pudra şekeri, limon suyu, limon kabuğu, vailya, kabartma tozu eklenip çırpılır.
- Un 1'er bardak 1'er bardak yedirerek eklenir, İyice çırpıldıktan sonra kuru üzüm eklenir.
- 50 gr teremyağ ile yağlanmış kalıba un serpilip hamur dökülür, üzerine kırılmış fındık ve tarçın serpilip 150 derecede kontrol edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder