1/2 kg küçük boy biber dolması
1 su bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan
1/2 demet dereotu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 orta boy domates
1/2 limon suyu
1 çay bardağı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
2 küp şeker
1,5 su bardağı sıcak su
Yapılış
- Yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağında sotelenir, rendelenmiş domates ve pirinç eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Baharatlar, limon suyu, şeker ve 10 dk suda bekletilip süzülen kuşüzümü ilave edilir 1-2 dk daha kavrulup sıcak su eklenir.
- Bir taşım kaynatılıp altı kısıldıktan sonra 5 dk pişirilip ince doğranmış dereotu katılır ve altı kapatılıp dinlendirilir.
- Soğuyan iç biberlere doldurulur tencereye dizilen biberlere kabuğu soyulmuş domates ile kapak yapılır. Doldurma işlemi bittikten sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
- Orta hararetteki ateşte pirinçler piştikten sonra altı kısılıp suyu tamamen bitene kadar pişirildikten sonra kapağı açılmadan tencere içinde soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder