Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler

1/2 kg küçük boy biber dolması
1 su bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan
1/2 demet dereotu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 orta boy domates
1/2 limon suyu
1 çay bardağı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
2 küp şeker
1,5 su bardağı sıcak su

Yapılış

  • Yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağında sotelenir, rendelenmiş domates ve pirinç eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Baharatlar, limon suyu, şeker ve 10 dk suda bekletilip süzülen kuşüzümü ilave edilir 1-2 dk daha kavrulup sıcak su eklenir.
  • Bir taşım kaynatılıp altı kısıldıktan sonra 5 dk pişirilip ince doğranmış dereotu katılır ve altı kapatılıp dinlendirilir.
  • Soğuyan iç biberlere doldurulur tencereye dizilen biberlere kabuğu soyulmuş domates ile kapak yapılır. Doldurma işlemi bittikten sonra  üzerine 1 su bardağı sıcak su ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
  • Orta hararetteki ateşte pirinçler piştikten sonra altı kısılıp suyu tamamen bitene kadar pişirildikten sonra kapağı açılmadan tencere içinde soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder