1/2 kg köftelik kıyma
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta
1 kuru soğan
Kimyon, karabiber, tuz
Sos için;
1 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1/4 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Yapılış
- Yoğurma kabına alınan köftenin üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, ince kıyım maydanoz ve baharatlar konularak iyice yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlandıktan sonra kızgın yağda hafif kızartılır, aynı şekilde halka patatesler kızartılıp fırın kabına sıralı olarak dizilir.
- Sivri biberlerde kızartılıp üzerine konulur, sulandırılmış salça üzerine gezdirilip 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder