Malzemeler
160 gr bitter çikolata
250 gr margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay ardağı süt
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı iri kıyım ceviz veya fındık
Yapılış
- 120 gr çikolata ve margarin benmari usulü olarak eritilir.
- Ilındıktan sonra yumurta, şeker, süt, limon kabuğu ve vanilya eklenip çırpılır.
- Elenmiş un ve kabartma tozu eklenip 2 dk daha çırpılır, fındık ve kalan çikolata kırılıp eklendikten sonra tahta spatula ile hafifçe karıştırılıp margarin ile yağlanmış kalıba dökülür.
- 160 derece ılık fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğutulup pudra şekeri ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder