Malzemeler
1 su bardağı tel şehriye
3 su bardağı baldo pirinç
100 gr tereyağı
50 ml sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber
Yapılış
- Pirinç ayıklanır yeterince ılık ılık ve tuzlu suda ıslatılır.
- Tel şehriye sıvıyağda rengi dönünceye kadar kavrulup kevgir yardımı ile tencereden alınır. Tencerede kalan yağa tereyağı eklenip eritilir.
- Süzülen pirinç ilave edilip tane tane oluncaya dek kavrulur.
- 4 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber eklenip kaynayıncaya dek yüksek sonrasında kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir.
- Bir süre demlendirilen pilav dibinde kavrulmuş şehriye olan büyük bir kasenin içine boşaltılır. Servis tabağına ters çevrilen pilav sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder