Papaz Yahnisi



Malzemeler

1 kg dana eti
20-30 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı sirke
Yeterince tuz

Yapılış

  • Et 15- 20 dk suda bekletilip süzülür. Tencerede sıvıyağ içine etler ilave edilip suyunu salıp çekinceye dek kavrulur.
  • Soğan ve sarımsaklar ayıklanıp bütün olarak eklenip 1-2 dk daha kavrulur.
  • Yeterince su eklenip ağzı kapalı olarak orta ateşte pişirilir.
  • Etler yumuşayınca sirke, tuz ve baharatlar ilave edilip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder