Çikolatalı Pasta




 
Malzemeler
 
1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket kakao (25 gr)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat

İç krema malzemeleri
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Çikolatalı sos
2 su bardağı süt
1 paket kakao (25 gr)
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker

Yapılış

  • Kek için ilk önce sıvı malzemeler iyice çırpıldıktan sonra kuru malzemeler elenerek eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltılıp 180 derecede pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Krema için hindistancevizi hariç diğer malzemeler ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, ılındıktan sonra hindistancevizi eklenip soğutulur.
  • İyice dinlenen kek ortadan ikiye kesilir, alt taban kalıba konulur kremanın hepsi dökülüp üst taban yerleştirilir.
  • Kelepçeli kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır.
  • Çikolata sos için bütün malzemeler ocakta pişirilip soğutulduktan sonra kekin üzerine dökülür, arzuya göre süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder