Ispanaklı Börek

Malzemeler

5 adet yufka
1 adet kuru soğan
750 gr ıspanak
1 şişe soda
1 yumurta
Sıvıyağı
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılış

  • Ispanaklar temizlenip doğranır 10 dk sıcak suda bekletilir, geniş bir tavada sıvıyağ konulup küp doğranmış soğan pembeleşene kadar kavrulur.
  • Baharatlar eklenip ıspanak ilave edilir, ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Fırın tepsisi yağlanır, 1 yufka serilir 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirilip 2.ci yufka serilir.
  • Zeytinyağı gezdirilip ıspanağın yarısı konulup her yerine yayılır.
  • 3.cü ve 4.cü yufkalar aralarına sıvıyağ gezdirilerek konulduktan sonra geri kalan ıspanak eklenir. 5.ci son yufka serilir istenilen büyüklükte kesilir, soda yavaşça her yerine dökülür, yumurta sarısı sürülüp buzdolabında 1-2 saat bekletilip 200 derece alt üst kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder