Konken Poğaça


Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
250 gr margarin
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
200 gr kaşar peyniri
1 demet kıyılmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un

Yapılış

  • 2 yumurtanın sarısı üzeri için ayrıldıktan sonra tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur 10 dk dinlendirildikten sonra 3 bezeye ayrılır.
  • Her beze unlu zeminde 2-3 mm kalınlığında açılıp 16 parçaya(sigara böreği gibi) kesilir.
  • Hamurların kenarları katlanmadan rulo gibi sarılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip yumurta sarısı sürüldükten sonra 180 derece kızarıncaya dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder