Hünkar Beğendi

 
 
Malzemeler
 
3 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
250 gr dana kuşbaşı
sıvıyağ
Tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Yapılış
 
  • Patlıcanlar ocakta közlenip soyulduktan sonra ince ince doğranır, süt, un ve tereyağı beşamel sos haline gelinceye dek pişirildikten sonra patlıcanlar eklenip 1-2 dk daha pişirilir.
  • Tencereye alınan etler suyunu salıp çekinceye dek kavrulur, ince kıyım soğan ve salça ilave edilip orta ateşte pişirilir.
  • Tuz ve baharat eklenip etler yumuşayıncaya dek pişirilir.
  • Servis tabağına önce patlıcanlı beğendi üzerine et konulup servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder