Gökkuşağı Salatası

 
 
Malzemeler
 
4 adet kabak
4 adet havuç
Akdeniz yeşillikleri
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
10-15 adet cherry domates
200 gr van otlu peynir
 
Sosu için;
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Yeterince tuz, karabiber
Elma sirkesi
Zeytinyağı
 
Yapılış
 
  • Kabak ve havuçların kabukları soyulduktan sonra parizyen şeklinde yuvarlaklar çıkartılır.
  • Çıkartılan sebzeler bol yağda kızartılıp soğutulur.
  • Akdeniz yeşillikleri, dereotu ve maydanoz doğranıp servis tabağının tabanına yayılır.
  • Üzerine soğuyan sebzeler ikiye bölünmüş domatesler serpilir.
  • Küp doğranmış peynir doğranıp salataya eklenir.
  • Bir kasede dövülmüş sarımsak, limon suyu, yeterince baharat, sirke ve zeytinyağı karıştırılıp servisten hemen önce salataya eklenerek servis yapılır.
  • 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder