Malzemeler
4 adet kabak
4 adet havuç
Akdeniz yeşillikleri
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
10-15 adet cherry domates
200 gr van otlu peynir
Sosu için;
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Yeterince tuz, karabiber
Elma sirkesi
Zeytinyağı
Yapılış
- Kabak ve havuçların kabukları soyulduktan sonra parizyen şeklinde yuvarlaklar çıkartılır.
- Çıkartılan sebzeler bol yağda kızartılıp soğutulur.
- Akdeniz yeşillikleri, dereotu ve maydanoz doğranıp servis tabağının tabanına yayılır.
- Üzerine soğuyan sebzeler ikiye bölünmüş domatesler serpilir.
- Küp doğranmış peynir doğranıp salataya eklenir.
- Bir kasede dövülmüş sarımsak, limon suyu, yeterince baharat, sirke ve zeytinyağı karıştırılıp servisten hemen önce salataya eklenerek servis yapılır.
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder