Malzemeler
1 kg sivri biber
1/2 kg salçalık kırmızı biber
2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sirke
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tuz
2 baş sarımsak
Yapılış
- Biberler yıkanıp irice doğrandıktan sonra kurutulur.
- Bir tencereye yağ, sirke, su ve tuz konup kaynatılır.
- Kaynayan karışıma yeterince biber eklenip biberler sararıp yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Haşlanan biberler süzülüp bir kaba alınır.
- Tüm biberler bitene kadar aynı işlem yapılır.
- İnce kıyım sarımsaklarla birlikte tekrar tencereye alınıp 1-2 dk kaynatılır.
- Soğuduktan sonra suyuyla birlikte kavanoza doldurulup kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder