Yağlı Biber Turşusu


Malzemeler

1 kg sivri biber
1/2 kg salçalık kırmızı biber
2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sirke
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tuz
2 baş sarımsak

Yapılış

  • Biberler yıkanıp irice doğrandıktan sonra kurutulur.
  • Bir tencereye yağ, sirke, su ve tuz konup kaynatılır.
  • Kaynayan karışıma yeterince biber eklenip biberler sararıp yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Haşlanan biberler süzülüp bir kaba alınır.
  • Tüm biberler bitene kadar aynı işlem yapılır.
  • İnce kıyım sarımsaklarla birlikte tekrar tencereye alınıp 1-2 dk kaynatılır.
  • Soğuduktan sonra suyuyla birlikte kavanoza doldurulup kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder