4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
Şerbeti çin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri için
1 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Süsleme için
Ceviz, antep fıstığı, Hindistan cevizi
Yapılış
- Şerbet için su, şeker ve limon suyu 10 dk kaynatılıp soğutulur.
- Kek için, yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk çırpılır.
- Sıvıyağ eklenip1-2 dk daha çırpılır.
- En son galeta unu, h.cevizi, ceviz ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış borcama dökülüp 180 dereceli fırında pişirilir.
- Vanilyalı puding 3,5 su bardağı süt ile hazırlanıp ılıtılır.
- Pişen kek fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür.
- Soğuduktan sonra üzerine puding düzgün bir şekilde yayılır.
- 1 su bardağı süt ile hazırlanan şanti pudingin üzerine yayılıp üzeri arzuya göre süslendikten sonra 3-4 saat dolapta dinlendirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder