Galeta Unlu Pudingli Tatlı

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu

Şerbeti çin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Üzeri için
1 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

Süsleme için
Ceviz, antep fıstığı, Hindistan cevizi

Yapılış
  • Şerbet için su, şeker ve limon suyu 10 dk kaynatılıp soğutulur.
  • Kek için, yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk çırpılır.
  • Sıvıyağ eklenip1-2 dk daha çırpılır.
  • En son galeta unu, h.cevizi, ceviz ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış borcama dökülüp 180 dereceli fırında pişirilir.
  • Vanilyalı puding 3,5 su bardağı süt ile hazırlanıp ılıtılır.
  • Pişen kek fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür.
  • Soğuduktan sonra üzerine puding düzgün bir şekilde yayılır.
  • 1 su bardağı süt ile hazırlanan şanti pudingin üzerine yayılıp üzeri arzuya göre süslendikten sonra 3-4 saat dolapta dinlendirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder